Jadłospis tygodniowy

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
22
Kwietnia

poniedziałek

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

23
Kwietnia

wtorek
Płatki żytnie na mleku (mleko, żyto) – żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym (mąka pszenna, razowa, masło), herbata

Jabłko

Jajko sadzone (jaja)

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria ze śmietaną (śmietana)

Kompot wieloowocowy

Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler)

Ciasto murzynek z powidłami śliwkowymi – wypiek własny (mąka pszenna, mleko, jaja, kakao)

Herbata owocowa

24
Kwietnia
środa
Kasza manna na mleku (mleko, pszenica) – żłobek i przedszkole

Rogal z dżemem truskawkowym (mąka pszenna, masło)

Suszone pestki słonecznika i dyni

Sok warzywno owocowy

Mięso gotowane w jarzynach

Fasolka szparagowa z wody

Ziemniaki z koperkiem

Kompot z owoców mieszanych

Zupa kalafiorowa zabielana (seler, śmietana)

Owoce – gruszka, pomarańcza, jabłko

Herbata owocowa

25
Kwietnia
czwartek
Płatki kukurydziane na mleku ( mleko, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z serem żółtym i pomidorem i papryką czerwoną (mąka pszenna, razowa, wielozbożowa, masło)

Herbata

Winogrona różowe

Spaghetti bolognese (makaron)

Kompot wieloowocowy

Krupnik z kaszy wiejskiej z zieleniną

(seler)

Koktajl owocowy z truskawkami na bazie jogurtu naturalnego – wyrób własny (jogurt naturalny, mleko)

Chrupki kukurydziane

26
Kwietnia
piątek
Płatki owsiane na mleku – (mleko)

żłobek i przedszkole

Bułka z ziarnem sezamu i pastą z sera białego (mąka pszenna, ziarno sezamu, masło, ser biały, śmietana)

Herbata

Marchew do rączki

Filet z ryby panierowany (ryba, jaja, bułka tarta)

Surówka z młodej kapusty z marchwią

Ziemniaki z koperkiem

Herbata z miętą

Barszcz czerwony ukraiński z fasolą suchą (seler, śmietana)

Budyń śmietankowy (mleko, budyń)

Herbata

królik zaprasza na obiadki

 

WAŻNE !!!

  • Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

 

  • Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

 

  • W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.

  • Mleko i produkty pochodne,
  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Gorczyca i produkty pochodne.

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.