Jadłospis tygodniowy

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
12
Sierpnia

poniedziałek
Płatki ryżowe na mleku (mleko) – żłobek Kawa Inka na mleku (mleko) – przedszkole

Rogal maślany z dżemem truskawkowym (mąka pszenna, masło), herbata

Jabłko

 

 

 

 

Mięso gotowane w jarzynach

Kalafior z bułką tartą (pszenica)

Ziemniaki z koperkiem

Kompot z owoców sezonowych

 

 

 

    

Zupa ogórkowa (seler, śmietana)

Pizza z serem żółtym, pieczarkami, kukurydzą i sosem pomidorowym – wypiek własny (mąka pszenna, drożdże, mleko, masło, ser żółty)

Herbata z cytryną

 

 

 

 

 

13
Sierpnia

wtorek
Kasza manna na mleku z dodatkiem przetartych brzoskwiń (mleko, pszenica) – żłobek i przedszkole

Kolorowe kanapki z kiełbasą krakowską suchą, serem żółtym, pomidorem lub papryką czerwoną (mąka pszenna, razowa, żytnia, masło, ser żółty)

Banan

 

 

 

 

 

Kotlet drobiowy z soczewicą (jaja, bułka tarta)

Ziemniaki z koperkiem

Ogórek małosolny

Kompot z owoców mieszanych z rabarbare

 

 

 

 

Botwinka (seler, śmietana)

Kisiel truskawkowy

Herbatnik

Herbata owocowa

 

 

  

14
Sierpnia
środa
Płatki orkiszowe na mleku (mleko, orkisz) – żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z pastą rybną posypane natką pietruszki (mąka pszenna, razowa, wielozbożowa, masło, makrela, ser biały), herbata

Winogrona

   

 

Naleśniki z serkiem waniliowym (mąka pszenna, jaja, mleko, serek)Sos truskawkowy z jogurtem naturalnym (jogurt)

Tarte jabłko z cynamonem

Herbata z cytryną

 

 

 

   

 

Żurek na naturalnym zakwasie z kiełbasą i jajkiem (seler, jajko, żurek)

Arbuz

Herbata owocowa

 

 

 

 

 

 

 

15
Sierpnia
czwartek

ŚWIĘTO

 

 

 

 ŚWIĘTO

 

 

 

   

 ŚWIĘTO

 

 

 

  

16
Sierpnia
piątek
Kasza manna na mleku (mleko, pszenica) – żłobek

Płatki kukurydziane na mleku (mleko, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) – przedszkole

Bułka pszenna z białym serem z rzodkiewką i szczypiorkiem (pszenica, ziarno sezamu, masło, ser biały, śmietana)

Marchew do rączki

 

 

   

 

Jajko sadzone

(jajko)

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria ze śmietaną (śmietana)

Kompot z owoców sezonowych

 

 

 

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, śmietana, makaron)

Kanapka z wędliną drobiową i pomidorem (mąka pszenna, razowa, masło)

Herbata owocowa

 

 

 

    

królik zaprasza na obiadki

 

WAŻNE !!!

  • Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

 

  • Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

 

  • W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.

  • Mleko i produkty pochodne,
  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Gorczyca i produkty pochodne.

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.