Jadłospis tygodniowy

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
17
Czerwca

poniedziałek
Kasza jaglana na mleku (mleko) – żłobek

Kakao na mleku (mleko, kakao) – przedszkole

Pieczywo mieszane z żółtym serem i pomidorem (mąka pszenna, razowa, masło)

Herbata

Wyjazd – Nowe Warpno

Banan

Kiełbasa z grilla z ketchupem

Bułka pszenna

Ogórek zielony

Herbata z dodatkiem mięty

Woda mineralna niegazowana

Herbatnik pełnoziarnisty

Żłobek – kotlet mielony z soczewicą (jaja, bułka tarta)

Mizeria ze śmietaną (śmietana)

Ziemniaki młode z koperkiem

Kompot z owoców mieszanych

Zupa wiosenna z fasolki zielonej (seler, śmietana)

Arbuz

Herbata owocowa

Adaptacja – ciasteczko owsiane

Arbuz

18
Czerwca

wtorek
Płatki kukurydziane na mleku (mleko, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) – żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z serkiem owocowym lub pasztetem drobiowym, ogórkiem i szczypiorkiem (mąka pszenna, razowa, masło, serek)

Truskawki

Gulasz mięsny

Kasza pęczak na sypko

Tarta świeża marchew z ziarnami słonecznika

Kompot wieloowocowy

Zupa kalafiorowa (seler, śmietana)

Mufinka z borówkami – wypiek własny (mąka pszenna, masło, mleko, jaja)

Chłodna herbata

19
Czerwca
środa
Płatki cynamonowe na mleku ( mleko, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) – żłobek

Kakao na mleku (mleko, kakao) – przedszkole

Bułka z ziarnem sezamu z pastą z sera białego z rzodkiewką i szczypiorkiem (mąka pszenna, ziarno sezamu, masło, ser biały, śmietana)

Jabłko

Kotlet rybny (ryba, jaja, bułka tarta)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką skropiona oliwą z oliwek

Kompot z owoców mieszanych

Botwinka (seler, śmietana)

Kisiel żurawinowy

Chłodny napój z mięty i cytryny

20
Czerwca
czwartek

ŚWIĘTO BOŻE CIAŁO

ŚWIĘTO BOŻE CIAŁO

ŚWIĘTO BOŻE CIAŁO

21
Czerwca
piątek
Płatki owsiane na mleku (mleko) – żłobek i przedszkole

Jajko na twardo

Lekki sos jogurtowo-majonezowy (na życzenie)pieczywo mieszane z masłem (mąka pszenna, żytnia, wielozbożowa)

Pomidor koktajlowy

Rzodkiewka do rączki

Naleśniki z serkiem waniliowym (mąka pszenna, mleko, jaja)

Sos truskawkowy ze śmietaną

Tarte jabłko z cynamonem

Herbata z cytryną

Zupa ogórkowa (seler, śmietana)

Arbuz

królik zaprasza na obiadki

 

WAŻNE !!!

  • Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

 

  • Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

 

  • W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.

  • Mleko i produkty pochodne,
  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Gorczyca i produkty pochodne.

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.