Jadłospis tygodniowy

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
14
Sierpnia
pon.
Drobny makaronik na mleku (pszenica, mleko) – żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z wędliną

(mąka pszenna, razowa, masło, szynka pieczona, pomidor, szczypior)

Marchew do rączki

Jajko sadzone

Mizeria ze świeżych ogórków (ogórek zielony, śmietana)

Ziemniaki z koperkiem

Kompot z owoców sezonowych

Barszcz biały (porcja rosołowa, por, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki, barszcz, zielenina)

Brzoskwinia

Herbata owocowa

15
Sierpnia
wtorek

ŚWIĘTO

ŚWIĘTO

ŚWIĘTO

16
Sierpnia
środa
Kasza manna na mleku (mleko, pszenica) – żłobek

Kakao na mleku (mleko, kakao) – przedszkole

Kanapka wykonana samodzielnie przez dziecko: bułka graham z masłem, sałata, szynka wieprzowa, słupki papryki kolorowej, rzodkiewka, ogórek świeży, szczypior)

Arbuz

Kotlet panierowany (filet drobiowy, jaja, mąka pszenna)

Surówka Colesław (kapusta biała, cebula, marchew, majonez)

Ziemniaki młode z koperkiem

Kompot z owoców sezonowych z rabarbarem

Zupa kalafiorowa (porcja rosołowa, por, seler, pietruszka, marchew, kalafior, ziemniaki, śmietana)

Herbata owocowa

Jogurt owocowy

17
Sierpnia
czwartek
Płatki owsiane na mleku (mleko, owies) – żłobek

Kawa Inka na mleku (mleko, Inka) – przedszkole

Rogal maślany z dżemem truskawkowym (mąka pszenna, masło, dżem truskawkowy lub powidła śliwkowe)

Herbata

Banan

Leczo (papryki kolorowe, cebula, cukinia, pomidory, kiełbasa szynkowa, koncentrat pomidorowy)

Kasza orkiszowa na sypko

Kompot z owoców mieszanych

Zupa ogórkowa (porcja rosołowa, por, seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, ogórki kiszone, śmietana)

Makaron z serem (makaron, ser biały)

Herbata owocowa

18
Sierpnia
piątek
Płatki jaglane na mleku (mleko, proso) – żłobek i przedszkole

Jajko w lekkim sosie jogurtowo majonezowym (jajko, jogurt naturalny, majonez, szczypior)

Bułka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło)

Herbata

Pomidor koktajlowy

Jabłko

Ryba w jarzynach (dorsz, jaja, bułka tarta, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy)

Ryż na sypko

Herbata ziołowa

Zupa wielowarzywna z soczewicą zieloną (porcja rosołowa, por, seler, marchew, pietruszka, kapusta biała, kalarepka, fasolka żółta cięta, soczewica zielona)

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z serem żółtym, ogórkiem i szczypiorkiem (mąka pszenna, żytnia, orkiszowa, masło, ser żółty, ogórek świeży)

Herbata owocowa

królik zaprasza na obiadki

 

WAŻNE !!!

  • Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

 

  • Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

 

  • W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.

  • Mleko i produkty pochodne,
  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Gorczyca i produkty pochodne.

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.