Jadłospis tygodniowy

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
26
Czerwca
pon.

Płatki kukurydziane na mleku (mleko, pszenica, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) – żłobek

Kawa Inka na mleku (mleko, Inka) – przedszkole

Bułka wrocławska z pastą jajeczną (mąka pszenna, masło, jaja, majonez, szczypior)

Truskawki

Potrawka z kurczaka ( mięso drobiowe, por, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna, groszek zielony, śmietana)

Surówka z młodej marchwi (marchew, jabłko)

Ziemniaki z koperkiem

Kompot z owoców mieszanych

Rosół (kurczak, por, seler, pietruszka, marchew, nać, makaron)

Murzynek wypiek własny (mąka pszenna, jaja, mleko, kakao, cukier puder, powidła śliwkowe)

Herbata

27
Czerwca
wtorek

Kasza jaglana na mleku (mleko, proso) – żłobek i przedszkole

Kanapka wykonana przez dziecko: bułka graham z masłem, sałata, polędwica sopocka, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypior)

Arbuz

Łazanki ( kapusta młoda, cebula, mięso wieprzowe, makaron)

Herbata ziołowa

Zupa jarzynowa (porcja rosołowa, por, seler, pietruszka, marchew, fasolka żółta, ziemniaki, zielenina, śmietana)

Ciasteczko owsiane wypiek własny

(mąka pszenna, jajka, cukier brązowy, masło, płatki owsiane)

Herbata owocowa

28
Czerwca
środa

Płatki cynamonowe na mleku (mleko, pszenica, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) – żłobek

Kakao na mleku (mleko, kakao) – przedszkole

Chałka z miodem wielokwiatowym naturalnym prosto z pasieki polskiej (mąka pszenna, masło, miód)

Jabłko

Wyjazd – Kołbaskowo

Gulasz mięsny (mięso wieprzowe, cebula, włoszczyzna, olej, mąka pszenna)

Kalafior z wody

Kasza gryczana na sypko

Sok z czarnej porzeczki

 

Zupa szpinakowa (kości schabowe, por, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki, szpinak, śmietana)

Budyń śmietankowy (mleko, budyń)

Chrupki kukurydziane

Herbata

29
Czerwca
czwartek

Płatki owsiane na mleku (mleko, owies) – żłobek i przedszkole

Bułka pszenna z ziarnem sezamu z pastą z sera białego z rzodkiewką i szczypiorkiem (mąka pszenna, sezam, masło, ser biały, rzodkiewka, szczypior)

Herbata

Brzoskwinia

Kotlet z kurczaka panierowany (filet drobiowy, olej, jaja, mąka pszenna, bułka tarta)

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria ze świeżych ogórków

Kompot z rabarbarem

Zupa koperkowa (porcja rosołowa, por, seler, pietruszka, marchew, koper, ziemniaki, drobny makaronik, śmietana)

Mus z kaszy mannej z przetartymi owocami (mleko, kasza manna, wiśnie i truskawki)

Herbata

30
Czerwca
piątek

Płatki ryżowe na mleku (mleko, ryż) – żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z pastą rybną (mąka pszenna, orkiszowa, żytnia, masło, makrela wędzona, ser biały, nać)

Marchew młoda do rączki

Naleśniki z serkiem waniliowym (mąka pszenna, jaja, mleko, olej, serek waniliowy)

Sos truskawkowy z jogurtem naturalnym (truskawki, jogurt)

Jabłko tarte z cynamonem

Herbata z cytryną

Zupa ogórkowa (kości schabowe, por, seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, ogórek kiszony, śmietana, nać)

Kanapka z pasztetem drobiowym i pomidorem (mąka pszenna, wielozbożowa, masło, pasztet, pomidor)

Herbata z cytryną

królik zaprasza na obiadki

 

WAŻNE !!!

  • Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

 

  • Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

 

  • W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.

  • Mleko i produkty pochodne,
  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Gorczyca i produkty pochodne.

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.