Jadłospis tygodniowy

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
12
Listopada
poniedziałek

ŚWIĘTO

ŚWIĘTO

ŚWIĘTO

13
Listopada

wtorek
Płatki kukurydziane na mleku (mleko, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) – żłobek

Kakao na mleku ( mleko, kakao) – przedszkole

Pieczywo mieszane z pastą jajeczną i szczypiorkiem (mąka pszenna, razowa, masło, jaja)

Jabłko

Makaron z sosem bolońskim (makaron)

Kompot wieloowocowy

Kapuśniak ze słodkiej kapusty (seler)

Cisto piaskowe z wiśnią i porzeczką wypiek własny (mąka pszenna, mleko)

Herbata owocowa

14
Listopada
środa
Płatki ryżowe na mleku (mleko) – żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem (mąka wielozbożowa, pszenna, masło, ser żółty)

Banan

Kotlet mielony drobiowy z soczewicą (jaja, bułka tarta)

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria (ogórek zielony, śmietana)

Kompot wieloowocowy

Rosół z kurczakiem i drobnym makaronikiem (seler, makaronik gwiazdki)

Kisiel truskawkowy

Krakersy mini

Herbata owocowa

15
Listopada
czwartek
Płatki owsiane na mleku (mleko) – żłobek i przedszkole

Chałka z miodem wielokwiatowym naturalnym prosto z pasieki polskiej (mąka pszenna, masło, miód)

Gruszka

Kapusta kiszona zasmażana z mięsem

Kopytka wyrób własny (mąka pszenna, jaja)

Herbata z naparem ze świeżej mięty

Zupa jarzynowa z groszkiem zielony zabielana (seler, śmietana)

Owoce – banan, mandarynka, jabłko

Herbata owocowa

16
Listopada
piątek
Płatki jęczmienne mleku (mleko, jęczmień) – żłobek i przedszkole

Pieczywo mieszane z masłem i pastą z makreli (mąka pszenna, razowa, żytnia, masło, makrela, ser biały)

Marchew do rączki

Naleśniki z serkiem waniliowym (mąka pszenna, jaja, mleko, serek waniliowy)

Sos truskawkowy ze śmietaną (truskawki, śmietana)

Jabłko tarte z cynamonem

Herbata z cytryną

Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem (seler, jaja, barszcz)

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z warzywami: sałata, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka czerwona (mąka pszenna, wielozbożowa, masło)

Herbata owocowa

królik zaprasza na obiadki

 

WAŻNE !!!

  • Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

 

  • Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

 

  • W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.

  • Mleko i produkty pochodne,
  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Gorczyca i produkty pochodne.

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.