Jadłospis tygodniowy

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
24
Września
poniedziałek
Płatki cynamonowe na mleku (płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych, pszenica, mleko) – żłobek i przedszkole pieczywo mieszane z serem żółtym i pomidorem (mąka pszenna, razowa, masło)

Winogrona białe

Schab w sosie własnym (mąka pszenna)

Kapusta czerwona parzona z marchewką

Ziemniaki z koperkiem

Kompot wieloowocowy z rabarbarem

Krupnik z kaszy mazurskiej (seler)

Krakers przekładany serkiem waniliowym (krakers, serek) – przedszkole

Jogurt owocowy – żłobek

Herbata owocowa

25
Września

wtorek
Płatki owsiane na mleku (mleko) – żłobek

Kawa Inka na mleku (mleko) – przedszkole

Pieczywo mieszane ze schabem pieczonym wyrób własny i ogórkiem kiszonym (mąka pszenna, żytnia, masło)

Jabłko

Kotlet mielony drobiowy z soczewicą (jaja, bułka tarta)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z pomidorów

Sok z czarnej porzeczki

Zupa pomidorowa z ryżem

(seler, makaron, śmietana)

Makaron z serem białym (makaron, ser biały)

Herbata owocowa

26
Września
środa
Kasza manna na mleku (mleko, pszenica) – żłobek i przedszkole przedszkole

Rogal maślany z dżemem truskawkowym (mąka pszenna, masło)

Banan

Bigos z kiszonej kapusty

Kopytka –wyrób własny (mąka pszenna, jaja)

Kompot wieloowocowy

Zupa jarzynowa (seler, śmietana)

Arbuz

Herbata owocowa

27
Września
czwartek
Kuleczki czekoladowe na mleku (mleko, pszenica, kakao, płatki mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych) – żłobek i przedszkole

Kanapka samodzielnie wykonana przez dziecko. Do wyboru: pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, ogórek zielony, papryka czerwona, szczypior, rzodkiewka (mąka pszenna, wielozbożowa, masło)

Jabłko

Pulpety drobiowe w lekkim sosie musztardowo chrzanowym(mąka pszenna, jaja, śmietana)

Kasza jaglana na sypko

Ogórek małosolny

Sok jabłkowy

Zupa jarzynowa z fasolki szparagowej (seler, śmietana)

Pizza wyrób własny (pszenica, drożdże, ser żółty)

Herbata owocowa

28
Września
piątek
Zacierka na mleku (pszenica, mleko) – żłobek i przedszkole

Bułka z ziarnem sezamu z pastą z sera białego z rzodkiewką i szczypiorkiem (ser biały, śmietana)

Marchew do rączki

Ryba z pieca w sosie koperkowym z kurkumą (dorsz, mąka pszenna, śmietana)

Ryż na sypko

Brokuły z wody

Kompot z owoców sezonowych ze śliwką

Żurek z jajkiem i kiełbaską polską (seler, żurek, jaja)

Krucha babeczka ręcznie wyrabiana z masą budyniową (babeczka, mleko, budyń)

Herbata owocowa

królik zaprasza na obiadki

 

WAŻNE !!!

  • Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

 

  • Informujemy Państwa, że producent pieczywa, który dostarcza nam chleb, bułki, rogale itp. zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty ,,mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

 

  • W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

W naszym jadłospisie są one wskazane ,,pogrubionym” drukiem tj.

  • Mleko i produkty pochodne,
  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, orkisz, żyto, jęczmień, owies,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, brazylijskie, nerkowca, włoskie, pekan, macadamia,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Gorczyca i produkty pochodne.

 

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.